lauantai 14. marraskuuta 2015

Seitsemän kaamoksen estäjää


Ajattelin, että voisin kertoa kuinka välttää kaamosmasennus. Olen ehkä huonoin ihminen kertomaan, kuinka välttää kaamosmasennuksen. Reagoin aina hyvin vahvasti vuodenaikoijen vaihtumiseen masentumalla, ahdistumisella, uupumisella tai muulla negatiivisella tavalla. Olen kuitenkin tänä syksynä yrittänyt keksinyt uusia tapoja välttää niin pahoja kaamosmasennuksia kuin tavallisesti ja samalla pitänyt vanhoista tavoista kiini.

1. Olen hankinnut tänä syksynä apua ammattilaisilta.
Päätin tänä syksynä olla viimein rohkea ja varasin ajan kouluni psykologille, jonka luona käyn aina silloin tällöin nykyään juttelemassa minun ahdistuksistani ja paniikkikohatuksista. Älkää kuitenkaan hätäilkö lukijat. Minulla menee hyvin, vaikka olenki ollut jo kauan hajalla. 

2. Olen hankkinut kynttilöitä.
Päätin ostaa tuossa pari päivää sitten kynttiöitä, koska minulla oli vaan suuri halu ostaa kynttilöitä. Ne ovat osoittautuneet mukavaksi asiaksi iltaisin ja haluasin laittaa joku päivä tyhjiin viinipulloihin pitkiä kynttilöitä, mutta ongelma on se että minulta puuttuu vain tyhjät viinipullot. Ehkä joku päivä pakotan jonkun ystäväni juomaan minulle pullon tyhjäksi, koska itse en voi sietää viinin makua.

3. Olen kokeilut eri teemakuja.
Vanha tuttu suosikkini on teessä useimmiten clipperin appelsiinikookostee, mutta olen haalinut kaappiini muita teemakuja. Kuten esimerkiksi chaiteetä ja vähän vihreetä, vaikka en kauheammin välitäkkään vihreästä teestä.

4. Villasukat ja neuleet.
Tämä ei tarvitse selittelyjä. Villasukat on paras asia elämässä ja ne pitää minunlaisen vilukissan jalat lämpimänä. Sekä olen jo kääriytynyt kaikkiin neuleisiin, mitä kaapista löytyy. Kuulemma muistutan nykyään jopa vinttikoiraa, kun kävelen koulussa vilttiin kääriytyneenä tunnille.
Jep...samaa näkö on juu kyllä...

5. Olen nukkunut päiväunia.
Omistan kauheen pitkiä koulupäiviä, mutta minulla on melkein joka päivä hypäreitä. Joten sen sijaan kuin tekisin jotain viisasta koulussa niin nukun sohvilla päikkäreitä. Ystäväni hankki jopa minulle ja hänelleen omat viltit kouluun, jotta voimme nukkua paremmin eikä tarvitsisi miettiä missä koulun viltit ovat aikasemmin pyörineet. Kylmissäni olen usein kävellyt koulussa viltti ympärillä ja näyttävästi olen jopa aloittanut uuden muodin samalla, koska jotkut muutkin tekevät sitä samoin nykyään. Jopa yksi opettajakin...

6. Olen lukenut kirjoja.
Olen lukenut joitain mielenkiintoisia kirjoja,mutta valitettavasti  jotain kauheuksia on tullut valitettavasti vastaan. Kuten esimerkiksi kouluhommana on tullut luettavaksi Hamlet, mitä olen tuskastellen lukenut. Hyvä puoli on se, että nukahtaminen on helpompaa.

7. Olen syönnyt/juonnut terveelllisesti.
Tästä saa nyt miettiä, että onko tämä nyt nii terveelistä vai ei...Mutta olen hurahtanut kaikenlaisiin smootheihin. Juon sellaisin useimmiten illalla, kun haluan jotain kevyttä tai aamuisin kun en jaksa syödä mitään kiinteetä. Juon useimmiten sellaisen jopa koulussa välipalana, kun tiedostan olevani vasta kotona illalla. Suosuttelen myös käyttää mantelimaitoa kun tekee jonkun maitopohjaisen smoothien, koska se tekee siitä täyteläisen makuisen toisin kuin esimerkiksi tavallinen maito. Sen lisäksi salatit ovat myös alkaneet kiinostaa minua, vaikka ennen söin niitä närpistellen. Suurin ihme on kuitenkin tapahtunut siinä, että olen alkanut juomaan paljon vettä.  Minulla on huono tapa olla juomatta mutään, jonka takia olen miettinyt usein miksen ole vielä kuollut nestehukkaan. Tässä kuitenki sitä eletään vielä hyvin tai oikeistaan paremnin nykyään.
Toivottavasti mun vinkeistä oli jotain hyötyä ja totesin myös samalla, kuinka mun koti on bloggaajille sekä kuvaajille helvetti. Jokaisessa huoneessa on keltainen valo tai synkkää, että hyvä kun kamera ottaa edes kuvaa jossa näkyisin. Pakko muistaa jatkossa tämä kauheus...

P.S Kattokaa kui söpö juomalasi mulla on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti