maanantai 30. joulukuuta 2013

Matkailua

not so pretty...
On ollut pari päivää niin että ei jaksa kirjoittaa blogiin mitään, vaikka haluaisikin. Selkä on ollut niin kipeä, että paras tapa liikkua on olla liikkumatta. Niin kuin otsikko kertoo olin viikon matkailemassa. Menimme perheen kanssa Viron, Latvian, Liettuan kautta Puolaan autolla. Menomatka meni nukkuen sikeästi takapenkillä. Ensimmäiset ajatukset mitkä nousivat Puolasta olivat '' hyi vittu täällä haisee kusi'' ja niinhän siellä haisikin. Puolla oli myös kauhean makea maa ruuallansa. Vaikka kuulostaakin siltä, että dissaisin Puolaa niin maa oli hyvin mukava. Kävimme tutkimassa Auchwitz keskitysleiriä, joka oli mielenkiintoinen ja karmiva saman aikaan. Kaasuhuoneitten seinissä näkyi selvästi juutalaisten kynsien jälkiä. Kuinka karmivaa, että kun uskotellaan ihan rauhassa suihkuun pääsemisestä niin pääseekin kaasuhuoneeseen minne lopulta kuolee. Siellä oli myös upea patsas, jota sai hienosti kiertää koska siinä oli paljon yksityiskohtia. Puolassa, kun liikkuu niin näkee paljon muistomerkkejä ja Auchwitsissa varsinki löytyi paljon ruusuja kaikkialta. Se oli jotenki liikuttava näky. 


No oli siellä Puolassa vähän iloisempiikin juttuja, kuten Puolan linna, söpöjä kahviloita ja vanhakapunki johon lopulta rakastuin. Ulkona oli ehkä hieman inhottava liikkua, koska siellä oli kauhean kylmä tuulen takia. Hotellissa oli myös joka aamu hyvä aamiainen ja plus oli mukavaa kun omisti hotellin ainoan huoneen missä oli parveke. Hotellin parkkipaikalla oli myös vahtikoira, jonka nimesin vahdiksi. Todella luovaa...


Kävimme yös katsomassa joulutoria joka oli värikkäämpi ja rennompi, kuin Hyvinkään torit. Näyttävästi yksi turisti juttu taitaa olla hevosvaunut. Ihmiset maksoivat hulluna siitä, että pääsivät kyytiin. Hevosia tuli sitten matkan aikana näkymään useasti ja myöhemmin haistamaankin...
 

Kun lähdimme kotiin päin, niin nukuin taas Liettuan kohdalla. Kuinka unekkaalta kuulostan. Jäimme pariksi yöksi Latviaan. Olimme siellä joulun jälkeen. Kukaan ei tainut kertoa Latvialaisille, että joulu on mennyt jo kun siellä oli joulutori jossa soi äänekkäästi joulumusiikit ja pukkikin siellä piti hauskaa. Mä löysin sieltä ihanan pikku kaupan, missä kaikki oli saatanan kallista ja tais olla itsetehtyjä.


 Matkalla Latviasta kotiin niin auto hajosi Viroon ja päätti sitten jäädä sinne. Onneksi pääsimme kuitenkin lopulta kotiin. Kahdesta hotellista tuli hieman hamsrattuun teetä ja ihana kangaskassi tuli ostettuun puolasta. Mä olen aina ollut hulluna kangaskasseihin. Olen aina ollut tykästynyt katutaiteisiin. Sellaisiin hienoihin ja luoviin. Ei sellaisiin, että on vaan spraymaalilla maalattu seinään Suomen tunnetuin sana kuin vittu. Puolassa saattoi löytää eri kaduilta numeroita valkoisella taustalla ja värikkäitä nappeja. Latviassa löytyi myös katutaiteita, mutta ei yhtä paljon. Myös jotkut tarrat kaduilla on välillä tosi siistejä.


Kattokaa tätä kauneutta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti